Een heerlijke en makkelijke glutenvrije penne met tomaten-mascarponesaus en gehakt welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Ja wel hoor! Daar is er weer eentje. Een heerlijke glutenvrije 30 minuten of minder maaltijd! Dit keer een zalige glutenvrije penne met tomaten-mascarponesaus en gehakt. Lekker met een rode- en groene paprika, prei en winterpeen. Wat blaadjes verse basilicum en je hebt een zalige en gezonde maaltijd.
Waarom puntpaprika?
Voor de rode paprika gebruik ik altijd punt paprika. Deze is veel zoeter en voller van smaak en valt daarom een stuk beter in de smaak bij Sophie. Hij is ook veel lekkerder dan de Hollandse variant welke ik vaak een beetje bitter vind. De enige keren wanneer ik ‘normale’ paprika’s gebruik is in Spanje. Daar zijn ze heerlijk door de zon gerijpt waardoor ze sowieso die volzoete smaak hebben. Mmm.
Glutenvrije bouillonblokjes
Ook zie je in mijn recepten vaak de bouillonblokjes terug komen. Het zal je dus ook niet verbazen dat ik enorm fan ben van het bouillonblokje. Ze gaan bij mij onder andere door de rijst, pasta, in de saus en natuurlijk in de soep. Bouillonblokjes geven je gerecht vaak net even dat beetje extra smaak. Ik gebruik altijd de bouillonblokjes van Knorr. Deze zijn glutenvrij. Alle smaken kom je tegen in mijn recepten, dus de rund, vis, kip en groente variant.
Glutenvrije pasta
De penne in dit recept heb ik wederom van het merk Barilla gebruikt. Dit is voor ons de lekkerste glutenvrije pasta welke verkrijgbaar is. Deze is onder andere te koop bij Albert Heijn en online bij diverse glutenvrije webshops. Een goede tweede vinden wij de glutenvrije pasta van Grand ‘Italia en die van Rummo welke bij de Jumbo te koop is.
Maar goed, de glutenvrije penne met tomaten-mascarponesaus en gehakt. Wil je dit heerlijke, makkelijke en snelle glutenvrije recept ook eens maken voor jouw gezin? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Penne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
Ingrediënten
- 4oo gram glutenvrije penne
- 500 gram rundergehakt
- 2 blikken tomatenblokjes
- 250 gram mascarpone
- 1 rode punt paprika
- 1 groene paprika
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 10 blaadjes verse basilicum
- 2 theelepels oregano
- 2 groentebouillonblokjes
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de glutenvrije penne met in ruim water met wat zout en een groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snijd beide paprika's in blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de prei in ringen.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe, bestrooi met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
- Voeg de paprika, winterpeen en prei toe en roerbak 1 minuut mee.
- Schenk de tomatenblokjes bij de gehakt en groente en roer goed door.
- Schep nu de mascarpone in delen bij het geheel. Laat steeds een deel opnemen voordat je een volgend deel erbij doet. Zo voorkom je schiften van de saus.
- Voeg nu het tweede groentebouillonblokje toe samen met de oregano en wederom wat peper en zout naar smaak.
- Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en roer deze door de saus.
- Giet de penne af in een vergiet en voeg deze bij de tomaten-mascarponesaus.
- Roer alles goed door elkaar en serveer direct.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en vooral snelle glutenvrije recepten zoals deze penne met tomaten-mascarponesaus en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder recepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze penne met mascarpone-tomatensaus en gehakt. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.