Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Patatas bravas
4,50
van
2
Stemmen
Heerlijke en super makkelijke patatas bravas. Lekker als bijgerecht, maar natuurlijk ook geweldige tapas.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, borrelhapje
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Spaans, Vegan, Vegetarisch
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
632
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
8
vast kokende aardappels
1
blik
tomatenblokjes
1½
theelepel
pikant gerookt paprikapoeder
pimentón de la vera
snufje
cayennepeper
zeezout
1
ui
2
teentjes knoflook
1
eetlepel
witte wijnazijn
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de aardappels en snijd ze in partjes van ongeveer 2 cm dik.
Meng de aardappelpartjes met 2 eetlepels olijfolie, cayennepeper, zeezout en ½ theelepel gerookt paprikapoeder.
Verdeel de patatas bravas over een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet ze in het midden van de oven.
Bak de aardappeltjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Terwijl de aardappeltjes in de oven staan, kun je de saus maken.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan met dikke bodem.
Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg 1 theelepel pikant gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
Schenk de tomatenblokjes bij het geheel en voeg de witte wijnazijn toe.
Warm even goed door en serveer bij de patatas bravas.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappel, glutenvrij, Spaanse aardappeltjes, Spaanse keuken, tapas
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Patatas bravas
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
632
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
4
g
6
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Natrium
221
mg
10
%
Kalium
3358
mg
96
%
Koolhydraten
136
g
45
%
Vezel
18
g
75
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
16
g
32
%
Vitamine A
365
IU
7
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
9
mg
45
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
2
mg
100
%
Vitamine C
157
mg
190
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
20
µg
19
%
Calcium
131
mg
13
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
132
µg
33
%
IJzer
7
mg
39
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
185
mg
46
%
Fosfor
453
mg
45
%
Selenium
3
µg
4
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag