Een mega lekkere en makkelijke pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Ingrediënten
300gramglutenvrije fusilliof andere glutenvrije pasta
500gramrundergehakt
2bolletjesChinese knoflookof 3 teentjes
1rode peper
1groteui
1rode punt paprika
1gele punt paprika
1courgette
3stevige trostomaten
1bliktomatenblokjes
4takjesbasilicum
2,5theelepeloregano
geraspte jong belegen Goudse kaas
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper intussen de ui. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de paprika's in blokjes.
Was de courgette en snijd deze in de lengte in 4-en. Snijd er vervolgens plakjes van.
Snijd de tomaten in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg het gehakt toe en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul.
Voeg nu de paprika's en courgette toe en schep even om.
Giet daarna de tomatenblokjes en de pasta bij het geheel samen met 2 theelepels oregano en wederom wat peper en zout naar smaak.
Scheur als laatste de basilicumblaadjes in stukjes met de hand en roer deze door het geheel.
Schep het pasta mengsel in een ovenschaal en strooi er royaal wat kaas overheen.
Leg vervolgens de plakjes tomaat dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met 0,5 theelepel oregano en een klein beetje peper en zout.
Strooi nog royaal wat kaas over de tomaten en zet de ovenschaal 25 minuten in het midden van de oven. De tomaten moeten lekker gegrild zijn en de kaas goudbruin.
Opmerkingen
Serveer eventueel een frisse salade bij de pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat.Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey