Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat

Als ik aan Sophie vraag “Wat eten we vandaag?” dan is het meestal iets met kip, pasta, friet, rijst of spaghetti. “Ah mama, wil je weer een keertje pasta doen?” Heel eerlijk, ik vind de makkelijke pasta super lekker, maar de afgelopen tijd hebben we hem iets te vaak gegeten. Maar ja, ons coeliaakje is nu eenmaal dol op pasta en ik weet dat ze dan ook goed eet. Dus zit er niet veel anders op om iets nieuws te bedenken. Gelukkig is pasta mega veelzijdig, dus dat was niet zo heel moeilijk. Uiteindelijk is het deze heerlijke glutenvrije (natuurlijk ook lactosevrije) pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat geworden.

En hij was me dan toch lekker! De pasta met courgette en gehakt was super lekker, maar het laagje tomaten met kaas en oregano was om je vingers bij op te eten. We hebben nog wel een beetje pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat over, maar dan zonder de tomaten. Die heb ik er allemaal afgesnoept, ha, ha. En Sophie, die vond het gelukkig ook heerlijk. Pfieuw! Weer een mooi Dobber gezinsrecept dus 😉

Wil je deze heerlijke ovenschotel met pasta ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



 

Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat

Een mega lekkere en makkelijke pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 45 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije fusilli of andere glutenvrije pasta
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 1 rode punt paprika
  • 1 gele punt paprika
  • 1 courgette
  • 3 stevige trostomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 takjes basilicum
  • 2,5 theelepel oregano
  • geraspte jong belegen Goudse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Kook de glutenvrije pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  3. Snipper intussen de ui. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. 

  4. Snijd de paprika's in blokjes. 

  5. Was de courgette en snijd deze in de lengte in 4-en. Snijd er vervolgens plakjes van.

  6. Snijd de tomaten in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. 

  8. Voeg het gehakt toe en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul.

  9. Voeg nu de paprika's en courgette toe en schep even om. 

  10. Giet daarna de tomatenblokjes en de pasta bij het geheel samen met 2 theelepels oregano en wederom wat peper en zout naar smaak.

  11. Scheur als laatste de basilicumblaadjes in stukjes met de hand en roer deze door het geheel.

  12. Schep het pasta mengsel in een ovenschaal en strooi er royaal wat kaas overheen.

  13. Leg vervolgens de plakjes tomaat dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met 0,5 theelepel oregano en een klein beetje peper en zout.

  14. Strooi nog royaal wat kaas over de tomaten en zet de ovenschaal 25 minuten in het midden van de oven. De tomaten moeten lekker gegrild zijn en de kaas goudbruin.

Notities

Serveer eventueel een frisse salade bij de pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat.

 

Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Wil je weten welke gluten- en lactosevrije recepten we nog meer hebben? Je vind ze allemaal in onze recepten index!



Volgen jullie onze avonturen al op instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code