Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Jaaroverzicht 2019, Klaar in 45 minuten, Ovenschotels, Pastagerechten  /  13 februari 2019

Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat

Als ik aan Sophie vraag “Wat eten we vandaag?” dan is het meestal iets met kip, pasta, friet, rijst of spaghetti. “Ah mama, wil je weer een keertje pasta doen?” Heel eerlijk, ik vind de makkelijke pasta super lekker, maar de afgelopen tijd hebben we hem iets te vaak gegeten. Maar ja, ons coeliaakje is nu eenmaal dol op pasta en ik weet dat ze dan ook goed eet. Dus zit er niet veel anders op om iets nieuws te bedenken. Gelukkig is pasta mega veelzijdig, dus dat was niet zo heel moeilijk. Uiteindelijk is het deze heerlijke glutenvrije (natuurlijk ook lactosevrije) pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat geworden.

En hij was me dan toch lekker! De pasta met courgette en gehakt was super lekker, maar het laagje tomaten met kaas en oregano was om je vingers bij op te eten. We hebben nog wel een beetje pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat over, maar dan zonder de tomaten. Die heb ik er allemaal afgesnoept, ha, ha. En Sophie, die vond het gelukkig ook heerlijk. Pfieuw! Weer een mooi Dobber gezinsrecept dus 😉

Wil je deze heerlijke ovenschotel met pasta ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



 

Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat
Afdrukken Pin
4.5 van 2 Stemmen

Pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat

Een mega lekkere en makkelijke pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat.
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije fusilli of andere glutenvrije pasta
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 1 rode punt paprika
  • 1 gele punt paprika
  • 1 courgette
  • 3 stevige trostomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 takjes basilicum
  • 2,5 theelepel oregano
  • geraspte jong belegen Goudse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de glutenvrije pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snipper intussen de ui. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de paprika's in blokjes. 
  • Was de courgette en snijd deze in de lengte in 4-en. Snijd er vervolgens plakjes van.
  • Snijd de tomaten in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. 
  • Voeg het gehakt toe en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul.
  • Voeg nu de paprika's en courgette toe en schep even om. 
  • Giet daarna de tomatenblokjes en de pasta bij het geheel samen met 2 theelepels oregano en wederom wat peper en zout naar smaak.
  • Scheur als laatste de basilicumblaadjes in stukjes met de hand en roer deze door het geheel.
  • Schep het pasta mengsel in een ovenschaal en strooi er royaal wat kaas overheen.
  • Leg vervolgens de plakjes tomaat dakpansgewijs over de pasta. Bestrooi met 0,5 theelepel oregano en een klein beetje peper en zout.
  • Strooi nog royaal wat kaas over de tomaten en zet de ovenschaal 25 minuten in het midden van de oven. De tomaten moeten lekker gegrild zijn en de kaas goudbruin.

Notities

Serveer eventueel een frisse salade bij de pasta ovenschotel met courgette, gehakt en tomaat.
 
Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey

Wil je weten welke gluten- en lactosevrije recepten we nog meer hebben? Je vind ze allemaal in onze recepten index!



Volgen jullie onze avonturen al op instagram?

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • basilicum
  • courgette
  • foodblog
  • foodie
  • geen gluten
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • glutenvrije pasta
  • Italiaans
  • kidsproof
  • lactosevrij
  • ovenschotel
  • tomaat
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Glutenvrije shoarmakruiden zelf maken
Ajam opor, Indonesische kip in kruidige kokossaus

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen