Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Pasta met tuinbonen, spinazie en spekjes
4
van
3
Stemmen
Een makkelijke en super lekkere pasta met tuinbonen, spinazie en spekjes welke je binnen 25 minuten op tafel hebt staan.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
973
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije pasta
500
gram
verse spinazie
225
gram
tuinbonen
diepvries
250
gram
gerookte spekreepjes
1
rode ui
250
gram
Roomkaas met knoflook en kruiden
Paturain
1
groentebouillonblokje
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de pasta met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de tuinbonen in ruim water met een beetje zout in zo'n 8 minuten beetgaar.
Snipper intussen de rode ui.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui.
Voeg de spekreepjes toe en bak deze bruin.
Vervolgens voeg je de spinazie in delen toe en laat deze slinken.
Giet de pasta en tuinbonen af en voeg dit bij de spinazie.
Voeg een beetje peper naar smaak toe.
Roer de roomkaas erdoor en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
glutenvrij, glutenvrije pasta, pasta met champignon-spinaziesaus, paturain, rookspekjes, tuinbonen, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Pasta met tuinbonen, spinazie en spekjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
973
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
34
g
52
%
Verzadigd vet
12
g
75
%
Meerv. onverz. vet
9
g
Enkelv. onverz. vet
5
g
Cholesterol
39
mg
13
%
Natrium
1669
mg
73
%
Kalium
973
mg
28
%
Koolhydraten
130
g
43
%
Vezel
15
g
63
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
38
g
76
%
Vitamine A
12327
IU
247
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
38
mg
46
%
Vitamine E
7
mg
47
%
Vitamine K
607
µg
578
%
Calcium
289
mg
29
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
384
µg
96
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
185
mg
46
%
Fosfor
273
mg
27
%
Selenium
7
µg
10
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag