Pasta met champignon-spinaziesaus, kip en kikkererwten
4 van 1 stem
Een heerlijke glutenvrij pasta met champignon-spinaziesaus, kip en kikkererwten welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Een feestje op je bord.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
400gramglutenvrije pasta
600gramkipfilet
300gram verse spinazie
250gramchampignons
400gramkikkererwtenblik
2bolletjes Chinese knoflook
2rode uien
12blaadjesbasilicum vers
1runderbouillonblokje
25gramroomboterof lactosevrije boter
40gramglutenvrije bloem
75mlmadeiraof cognac
300mlrunderbouillonpot
500mlslagroomof lactosevrije slagroom
3theelepelssalie
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter totdat deze gaat schuimen.
Voeg de glutenvrije bloem er bij en roer deze door de boter.
Vervolgens voeg je de slagroom in delen bij de roux zodat deze goed wordt opgenomen.
Doe hetzelfde met de runderbouillon.
Voeg als laatste de madeira, salie en peper en zout naar smaak toe. Laat de saus al roerend een beetje indikken en zet daarna op een laag vuur.
Snipper de rode uien en snijd knoflook zo fijn mogelijk. Snijd vervolgens de champignons in plakjes.
Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg na 2 minuten de kipfiletblokjes toe en roerbak even mee. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
Voeg vervolgens de champignons toe en roerbak ook deze even mee.
Schep daarna de spinazie in de pan en laat deze slinken.
Zet intussen het water voor de glutenvrije pasta op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.
Giet nu de saus bij de kip en groenten en roer even goed door.
Voeg als laatste de kikkererwten samen met de basilicum toe en laat het de champignon-spinaziesaus rustig door pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan.
Serveer de saus met de pasta.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie