Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Pasta met broccoli, haricots verts en courgette
3,34
van
3
Stemmen
Een makkelijke en super lekkere glutenvrije pasta met broccoli, haricots verts en courgette welke ook nog eens binnen 35 minuten op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
835
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
400
gram
glutenvrije pasta
250
gram
hamblokjes
1
ui
1
bakje
Paturain met knoflook en kruiden
165 gram
300
gram
haricots verts
1
courgette
1
groentebouillonblokje
olijfolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in stukjes.
Snijd de uiteinden van de haricots verts en snijd ze vervolgens in stukjes van 4 tot 5 cm.
Breng wat water aan de kook met wat zout en kook hierin de broccoli en haricots verts 4 minuten voor.
Bereid de glutenvrije pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje.
Snipper intussen de ui.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of wok en fruit hierin de ui.
Voeg de hamblokjes toe en bak even mee.
Schep vervolgens de haricots verts, courgette en broccoli erbij en roerbak deze ook eventjes mee.
Doe als laatste de paturain en de glutenvrije pasta bij het geheel en roer goed door.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
broccoli, glutenvrij, glutenvrije pasta, hamblokjes, haricots verts, paturain, uien
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Pasta met broccoli, haricots verts en courgette
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
835
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
22
g
34
%
Verzadigd vet
9
g
56
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
71
mg
24
%
Natrium
3019
mg
131
%
Kalium
410
mg
12
%
Koolhydraten
136
g
45
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
26
g
52
%
Vitamine A
1250
IU
25
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamine C
26
mg
32
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
38
µg
36
%
Calcium
120
mg
12
%
Koper
0.1
mg
5
%
Foliumzuur
49
µg
12
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.3
mg
15
%
Magnesium
36
mg
9
%
Fosfor
67
mg
7
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
0.5
mg
3
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag