Deze saus is echt een klassieker in ons gezin. Heerlijk met bijvoorbeeld rosbief of hertenbiefstuk.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Ingrediënten
500grampaddenstoelen
250gramchampignons
150gramrookspekjes
2sjalotjes
300mlwild fond
200mlrode wijn
2theelepelstijm
2laurierblaadjes
1eetlepel maizena
250mllactosevrije slagroom
peper en zout
boter of olie
Hoe maak je het?
Was of borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze vervolgens in stukjes en/of plakjes. Snipper vervolgens de sjalotjes.
Verhit wat boter of olie in een braadpan en bak de spekblokjes rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze even mee.
Schep nu de paddenstoelen en champignons in de pan en roerbak deze nog 4 zo'n minuten mee.
Schenk de wild fond bij de paddenstoelen en roer het geheel even goed door.
Voeg vervolgens de rode wijn, de laurierblaadjes en 2 theelepels tijm toe. Roer nogmaals even goed door. Laat het geheel even zachtjes koken op een laag vuur.
Meng 1 eetlepel maizena met een beetje slagroom. Voeg de rest van de slagroom toe aan de saus. Zet het vuur wat hoger en voeg nu het maizena/slagroom mengsel toe en blijf goed roeren tot het geheel indikt.
Als de paddenstoelen rode wijnsaus is ingedikt zet je het vuur weer lager. Voeg als laatste wat peper en zout naar smaak toe.
Laat de saus nog een half uur zachtjes doorkoken op een laag vuur met de deksel op de pan.
Opmerkingen
Deze paddenstoelen rode wijnsaus kun je ook makkelijk een dag van te voren maken. Vaak is de saus dan nog lekkerder doordat alle smaken goed met elkaar hebben kunnen mengen.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey