Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen
4,41
van
5
Stemmen
Een zalige ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen. Makkelijk om te maken en binnen 40 minuten klaar.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
368
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
450
gram
aardappelschijfjes
500
gram
kalkoenschnitzels
500
gram
broccoli
250
gram
sperziebonen
1
ui
1
bakje
Paturain met knoflook en kruiden
2
theelepels
kipkruiden
geraspte kaas
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Snijd de kalkoen in reepjes van ongeveer 1½ cm breed.
Meng de kalkoenreepjes in een kom met de kipkruiden.
Snipper de ui.
Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm.
Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in zo'n 10 minuten beetgaar.
Snijd de broccoli in roosjes.
Voeg de broccoli 4 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de sperziebonen en kook vervolgens mee.
Giet de sperziebonen en broccoli af en laat even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak rondom aan.
Doe nu ook de aardappelschijfjes, broccoli en sperziebonen bij het geheel en zet het vuur laag.
Meng de paturain door het geheel en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Schep alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappelschijfjes, broccoli, glutenvrij, kalkoenschnitzels, ovenschotel, sperziebonen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Ovenschotel met broccoli, sperziebonen en kalkoen
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
368
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
16
g
25
%
Verzadigd vet
8
g
50
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
89
mg
30
%
Natrium
1504
mg
65
%
Kalium
708
mg
20
%
Koolhydraten
26
g
9
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
31
g
62
%
Vitamine A
1331
IU
27
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamine C
96
mg
116
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
111
µg
106
%
Calcium
212
mg
21
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
85
µg
21
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.5
mg
25
%
Magnesium
52
mg
13
%
Fosfor
177
mg
18
%
Selenium
6
µg
9
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag