Zalige en botermalse ossenhaas teriyaki met Oosterse groente en witte rijst die ook nog eens binnen een half uurtje op tafel kan staat.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Japans, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 590kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramossenhaaspuntjes
300grampandanrijst
1Shanghai paksoi
250gramkastanjechampignons
250gramtaugé
200grampeultjes
1rode ui
1bolletjesolo knoflook
2cmgember
7eetlepelsglutenvrije teriyakisausLee Kum Kee
1eetlepelrijstolie
1groentebouillonblokje
peper
zout
Hoe maak je het?
Meng de ossenhaaspuntjes met 3 eetlepels van de glutenvrije teriyakisaus en wat peper en zout naar smaak. Zet even aan de kant.
Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje en wat zout.
Snipper intussen de rode ui en hak de gember en knoflook zo fijn mogelijk. Ik hak de laatste 2 meestal in de hakmolen van de staafmixer. Scheelt weer tijd.
Maak de taugé schoon en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
Haal het blad van de paksoi en houd deze even apart. Snijd de stelen in stukjes.
Snijd vervolgens het blad van de paksoi in repen. Spoel even af en voeg deze bij de taugé voor later.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Ik had dit keer mega grote exemplaren die ik nog eens doormidden heb gesneden.
Halveer de peultjes.
Verhit de rijstolie in de wok en fruit hierin de ui, gember en knoflook.
Voeg de paksoi stelen, kastanjechampignons en peultjes toe samen met de overgebleven 4 eetlepels glutenvrije teriyakisaus en roerbak een paar minuten.
Voeg de ossenhaaspuntjes met de marinade bij het geheel en bak rondom aan gedurende 3 tot 4 minuten. Zo blijven ze mooi rosé van binnen.
Doe als laatste de taugé en paksoi bladeren bij de ossenhaas teriyaki en roerbak deze 2 minuten mee.
Serveer de ossenhaas teriyaki met Oosterse groenten direct met de witte rijst.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie