Vanaf nu hoef je tijdens nieuwjaar de geliefde nieuwjaarsrolletjes niet meer te missen. Met dit recept maak je ze namelijk vrij makkelijk zelf en ook nog eens gluten- en lactosevrij. En ze zijn ook nog eens super lekker!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Dessert, Koekjes
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 25stuks
Ingrediënten
85gramtapiocameel
85gramkikkererwtenmeel
85gramrijstmeel
125gramlicht bruine basterdsuiker
250mllauw water
75gramzachte boter
1ei
0,5theelepel kaneel
1theelepel vanille-extract
snufje zout
Hoe maak je het?
Verwarm de ijshoornmaker voor. Als je deze niet hebt, dan kun je ook een wafelijzer gebruiken met fijne ruit.
Zeef het kikkererwtenmeel, tapiocameel en rijstmeel boven een kom. Voeg de kaneel en een snufje zout toe.
Meng in een andere kom de zachte boter, licht bruine basterdsuiker, het vanille-extract en het ei tot een romig mengsel.
Voeg om en om een deel van het meel en een deel water toe en mix tot een mooi glad beslag. Als het beslag wat te dik is, dan kun je nog wat water toevoegen.
Schep met een ijsbolletjes lepel een halve lepel beslag op de plaat van de ijshoorntjes maker. Verdeel het beslag met een spatel over de bakplaat en sluit het apparaat.
Je kniepertje is klaar zodra deze goudbruin en knapperig is. Haal het kniepertje van de bakplaat en rol deze direct op. Laat even afkoelen op een rooster.
Herhaal tot al het beslag op is. Je kunt de kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes) zo'n 3 maanden bewaren in een afgesloten koektrommel.
Opmerkingen
Om de kniepertjes lactosevrij te maken gebruik ik de roomboter van MinusL voor het lekkerste resultaat, maar je kunt ook AH plantaardige margarine gebruiken of Wajang margarine.Eet smakelijk en alvast een heel fijn, glutenvrij, lactosevrij en uiteraard gelukkig Nieuwjaar!