Meng in een kom 1 eetlepel olie en de kruiden voor de kipmarinade. Dus 1 tl uienpoeder, 1 tl kerrie, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 tl paprikapoeder en 0,5 theelepel zout.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit door de kipmarinade heen. Laat minstens 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de sperziebonen in stukjes en snijd daarna de uien in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de halve uienringen. Schep vervolgens de kip erbij en bak deze rondom bruin.
Rasp het stukje gember boven de wok en roer dit door de kip en uien.
Voeg nu de tomatenblokjes en de sperziebonen toe.
Doe vervolgens de tomatenpuree samen met 150 ml water en het groentebouillonblokje in de wok en roer even goed door.
Nu is het tijd om alle kruiden bij de Maleisische kip te doen. Dus het uienpoeder, rietsuiker, zout, gemalen koriander, gember, kurkuma, gemalen komijn, venkelzaad, nootmuskaat, laurier, kaneel, cayennepeper en de peper.
Roer de kruiden goed door de Maleisische kip. Laat het gerecht nog zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes door pruttelen totdat de sperziebonen beetgaar zijn.
Strooi een flinke hand rozijnen door de Maleisische kip en roer dit goed door.
Serveer met basmatirijst.
Opmerkingen
Ik vind de rozijnen in de gerecht erg lekker, maar je kunt ze eventueel ook weg laten als je wilt.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey