Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Krieltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven
3,80
van
20
Stemmen
Snel, makkelijk en super lekker zijn deze krieltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven. Ook past dit heerlijke bijgerecht bijna overal bij.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan, Vegetarisch
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
145
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
gram
krieltjes
2
takjes
rozemarijn
2
bolletjes
Chinese knoflook
of 3 teentjes
1,5
eetlepel
olijfolie
zeezout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de krieltjes en snij de wat grotere in 2-en.
Kook de krieltjes met een klein beetje zout 5 minuten voor.
Giet de krieltjes af en stoom ze droog.
Snijd de knoflook in grove stukken.
Haal de naaldjes van de rozemarijn af.
Doe de krieltjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie.
Strooi de rozemarijn erover heen en leg de stukjes knoflook er tussen.
Zet de krieltjes in het midden van de oven en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Schep regelmatig om.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, glutenfree, glutenvrij, Kerst, Kerstdiner, knoflook, krieltjes, makkelijk recept, olijfolie, rozemarijn, snel recept, uit de oven
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Krieltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
145
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
5
g
8
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Natrium
27
mg
1
%
Kalium
533
mg
15
%
Koolhydraten
22
g
7
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
1
g
1
%
Eiwit
3
g
6
%
Vitamine A
4
IU
0
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.04
mg
2
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
0.4
mg
20
%
Vitamine C
25
mg
30
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
6
µg
6
%
Calcium
18
mg
2
%
Koper
0.1
mg
5
%
Foliumzuur
20
µg
5
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.2
mg
10
%
Magnesium
29
mg
7
%
Fosfor
74
mg
7
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
0.4
mg
3
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag