Een heerlijk en mals stukje gluten- en lactosevrije kipfilet uit de oven gevuld met mozzarella, zongedroogde tomaten omwikkeld met ontbijtspek
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
4kipfilets
2-3bolletjes mozzarella
250gramontbijtspek
8zongedroogde tomaten
1rode ui
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
15blaadjesbasilicum
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
Snipper de rode ui, de knoflook, de zongedroogde tomaten en basilicum zo fijn mogelijk.
Snijd de mozzarella in plakken van zo'n 0,5 cm. Als je lactosevrije mozzarella gebruikt (MinusL of Galbani) snijd dan de plakken wat dikker, ongeveer 1 cm dik. Lactosevrije mozzarella wordt meer vloeibaar in de oven.
Snijd de kipfilets horizontaal in, maar nog net niet door midden. Vouw de kipfilets open.
Leg de plakjes mozzarella op de opengesneden kipfilets. Bestrijk daarna de mozzarella met het tomatenmengsel.
Omwikkel de kipfilets met het ontbijtspek. Zorg ervoor dat alle kip goed bedekt is met het ontbijtspek om te voorkomen dat de vulling eruit loopt. Zeker bij lactosevrije mozzarella.
Doe de kipfilet met spek en mozzarella in een ovenschaal en bak deze in het midden van de oven in zo'n 30 minuten gaar.
Opmerkingen
Serveer de kipfilet met spek en mozzarella met geroosterde aardappeltjes uit de oven en broccoliTip: ik vind het vaak lastig om de kipfilets goed horizontaal door te snijden. Meestal heb ik wel wat kipfilet in de vriezer liggen. Deze laat ik 's morgens alvast ontdooien in de koelkast. Tegen de tijd dat ik de kip ga bereiden, dan is deze half ontdooit en een stuk beter te snijden waardoor je de kipfilets makkelijker kunt vullen.