Kip orzo met courgette, cherry tomaatjes en abrikozen
5 van 1 stem
Heerlijke gluten- en lactosevrije kip orzo. Lekker met courgette, cherry tomaatjes en abrikozen. Makkelijk alles in een pan en binnen 35 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij, Perzisch
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
300gramglutenvrije risoniorzo
1courgette
100gramgedroogde abrikozen
250gram cherry tomaatjes
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1ui
70gramtomatenpuree
1theelepelkurkuma
1theelepelcayennepeper
1theelepelkaneel
1theelepelnootmuskaat
1theelepelgemalen laurierblad
2theelepelsgemalen komijn
olijfolie
peper en zout
500mlwater
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
Snijd de courgette in stukjes en halveer de cherry tomaatjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Meng de tomatenpuree met de cayennepeper, kurkuma, komijn, laurierblad, kaneel en nootmuskaat in een kom en zet even opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan met een goede anti-aanbaklaag of hapjespan met deksel en fruit hierin de ui met de knoflook gedurende 2 minuten.
Voeg de kip toe en bak deze rondom lichtbruin.
Schep het tomatenpuree mengsel in de pan en roer alles even goed door.
Giet 500 ml water in de pan samen met de courgette stukjes en de risoni (orzo). Doe de deksel op de pan en laat zo'n 11 minuten koken tot de risoni (orzo) gaar is. Roer regelmatig even door.
Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de cherry tomaatjes en de gedroogde abrikozen toe. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Je kunt over de kip orzo eventueel nog wat amandelen strooien. Serveer met een frisse salade en wat tzatziki.Veel kookplezier en eet smakelijk!