Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Kip kerrie met bloemkool en sperziebonen
4
van
11
Stemmen
Snel, makkelijk en kids proof is deze heerlijke kip kerrie met bloemkool en sperziebonen welke ook heel eenvoudig melkvrij te maken is.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties
4
personen
Ingrediënten
400
gram
kipfilet
1
kleine
bloemkool
of 1/2
200
gram
sperziebonen
250
ml
kookroom
of alpro rice cuisine
1
bolletje
Chinese knoflook
1
eetlepel
kerriepoeder
1
eetlepel
kipkruiden
1
ui
1
groentebouillonblokje
peper en zout
olijfolie of vloeibare margarine
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden.
Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm en de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool samen met de sperziebonen gedurende 12 minuten met wat zout.
Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie of vloeibare margarine in de wok of hapjes pan.
Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg na ongeveer 2 minuten de kipfilet toe en bak rondom even aan.
Schep nu de bloemkool en sperziebonen bij de kip samen met de kookroom, kerriepoeder, het groentebouillonblokje en wat peper en zout naar smaak.
Laat de kip kerrie met bloemkool en sperziebonen nog zo'n 5 minuten door pruttelen op een laag vuur.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
Bloemkool, glutenvrij, kerriesaus, kip, kip kerrie, melkvrij, sperziebonen