Meng in een kom de tomatenpuree, 4 eetlepels, 1 eetlepel knoflookpuree, 4 eetlepels sesamolie, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel limoensap door elkaar voor de kipmarinade.
Vervolgens snijd je de kipfilet in reepjes. Voeg daarna de kipreepjes toe aan de kipmarinade en laat minimaal 30 minuten staan. Je kunt deze stap eventueel ook een avond van te voren doen.
Meng nu voor de kruidenmix in een schaaltje 1,5 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels glutenvrije sojasaus, 0,5 theelepel kaneel, 05 theelepel gemalen kruidnagel, 1,5 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 cm trassi, 0,5 theelepel anijs, 1 eetlepel limoensap, maar ook wat peper en zout naar smaak.
Snipper de ui. Snijd vervolgens de paprika blokjes en doe hetzelfde met de wortel.
Snijd daarna de Chinese kool in reepjes en de lente-ui in ringetjes.
Breng intussen het water voor de glutenvrije platte spaghetti aan de kook. Kook vervolgens de linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout. Giet de glutenvrije bami af en zet even aan de kant voor later gebruik.
Verhit in een wok een scheutje wokolie en fruit de ui. Voeg daarna de paprika en wortel toe en roerbak deze zo'n 4 minuten mee.
Voeg nu de lente-uitjes toe samen met de taugé. Als laatste voeg je de kruidenmix toe en laat alles zachtjes doorpruttelen totdat de groente beetgaar is.
Bak ondertussen in een andere koekenpan de gemarineerde kipfilet in de marinade.
Schep de bami (linguine) bij de groente en roer alles even goed door.
Serveer de kip en bami apart van elkaar.
Opmerkingen
Deze bami speciaal gaan we zeker vaker eten hoewel ik onze andere variant ook zeker blijf maken. Deze blijft immers ook heerlijk.Tot slot wensen Sophie en ik je ook weer veel kookplezier en bovendien eet smakelijk!!!