Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons
4,34 van 6 Stemmen
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij, melkvrij of zelfs Vegan? Dan is deze Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons echt iets voor jou. Lekker met witte basmatirijst of glutenvrij naanbrood.
Maal de gember, kurkuma, rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper, kruidnagel, kaneel, zwarte peper, kardemom, komijn zaadjes en knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer tot een pasta.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode uien.
Voeg na 1 minuut de curry pasta toe en fruit even mee.
Voeg nu in delen de spinazie toe en laat deze slinken in de wok.
Snijd intussen de champignons in plakjes en de tomaten in blokjes.
Voeg de champignons en tomaten toe en roerbak heel eventjes mee.
Giet nu de kokosmelk bij het geheel samen met de gele linzen en het groentebouillonblokje. Laat de curry in ongeveer 10 minuten gaar worden. Breng eventueel verder op smaak met wat zout.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie