Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons

Na alle glutenvrije ovenschotels van de afgelopen tijd is het weer eens tijd voor wat variatie. Nee, de recepten voor glutenvrije ovenschotels blijven nog steeds volgen hoor. Voorlopig hebben we nog ideeën genoeg voor de lekkerste glutenvrije gerechten uit de oven. Zeg nu zelf, ze zijn ook veel te lekker en makkelijk! Maar soms wil je gewoon even iets anders eten. Het moest sowieso iets Oosters worden, maar ook vegetarisch. Mijn nichtje at namelijk die avond ook mee en zij eet geen vlees. Uiteindelijk heb ik deze heerlijke Indiase curry met gele linzen, spinazie, tomaten en champignons op tafel getoverd. Lekker met witte basmatirijst of glutenvrij naanbrood.

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij, melkvrij of zelfs Vegan? Dan is deze Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons echt iets voor jou. Heb je weinig tijd om te koken? Geen probleem! Deze heerlijke linzen curry staat namelijk al binnen 35 minuten op tafel!

Al trek gekregen in deze heerlijke gele linzen curry? Je vind ons recept hieronder.



Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij, melkvrij of zelfs Vegan? Dan is deze Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons echt iets voor jou. Lekker met witte basmatirijst of glutenvrij naanbrood.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij, Oosters, Vegan
Keyword champignons, curry, gele linzen, gluten-free, glutenvrij, Indiaas, spinazie, Vegan
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 300 gram spinazie
  • 250 gram champignons
  • 5 tros tomaten
  • 2 rode uien
  • 300 gram gele linzen
  • 3 cm kurkuma
  • 3 cm gember
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 8 takjes koriander
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 2 theelepels kardemom
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
  • zwarte peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snipper de rode uien.

  2. Maal de gember, kurkuma, rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper, kruidnagel, kaneel, zwarte peper, kardemom, komijn zaadjes en knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer tot een pasta.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode uien.

  4. Voeg na 1 minuut de curry pasta toe en fruit even mee.

  5. Voeg nu in delen de spinazie toe en laat deze slinken in de wok.

  6. Snijd intussen de champignons in plakjes en de tomaten in blokjes.

  7. Voeg de champignons en tomaten toe en roerbak heel eventjes mee.

  8. Giet nu de kokosmelk bij het geheel samen met de gele linzen en het groentebouillonblokje. Laat de curry in ongeveer 10 minuten gaar worden. Breng eventueel verder op smaak met wat zout.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze gele linzen curry? Je vind ze op onze pagina met glutenvrije vegan recepten, maar ook op onze pagina met Oosterse gerechten.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media?

         

1 thought on “Indiase curry met gele linzen, spinazie en champignons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code