Een heerlijke Hongaarse goulash met rundvlees welke makkelijk te maken is, maar waar je wel even de tijd voor moet nemen. Maar dat proef je absoluut terug in dit zalige gerecht.
Bestrooi met de bloem en peper en zout naar smaak. Meng alles goed door elkaar.
Snipper de uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de paprika's en aardappels in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het karwijzaad toe en bak even mee.
Voeg het rundvlees toe samen met de spekreepjes en bak rondom even aan.
Schep nu de paprika's bij het geheel samen met het paprika poeder en de tijm en roerbak een aantal minuten mee.
Giet nu de tomatenblokjes in de pan samen met de runderbouillon, rode wijn en tomatenpuree.
Breng het geheel aan de kook.
Zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat de goulash rustig door stoven. Roer regelmatig om.
Voeg na 1,5 uur de aardappelblokjes toe en laat de goulash vervolgen nog zo'n 1,5 tot 2 uur zachtjes doorpruttelen totdat het vlees bijna uit elkaar valt.
Serveer de goulash met rundvlees met witte rijst of glutenvrij stokbrood.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie