Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Hollandse bonenschotel
4,43
van
7
Stemmen
Makkelijk, snel en erg lekker is deze voedzame Hollandse bonenschotel. Lekker met gebakken aardappeltjes, aardappelpuree of rijst.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties
6
personen
Ingrediënten
1
pot
witte bonen
720 gram
1
pot
bruine bonen
720 gram
500
gram
rundergehakt
250
gram
gerookte spekreepjes
1
prei
250
gram
champignons
1
rode paprika
1
gele paprika
1
groene paprika
1
blik
tomatenblokjes
400 gram
1
grote
rode ui
1
bolletje
Chinese knoflook
1
eetlepel
paprikapoeder
1
eetlepel
peterselie
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Giet de witte- en bruinebonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd alle paprika's in blokjes en de champignons in plakjes.
Vervolgens snijd je de prei in ringetjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de gerookte spekreepjes erbij en bak deze rondom bruin.
Doe het gehakt in de pan en bestrooi met wat peper en zout. Bak het gehakt vervolgens rul.
Schep de paprika, prei en champignons bij het geheel en roerbak zo'n 5 minuten mee.
Giet de witte- en bruine bonen erbij en roer even om.
Als laatste voeg je de tomatenblokjes, paprikapoeder, peterselie en nog wat peper en zout naar smaak toe.
Laat het geheel nog zo'n 5 minuten doorsudderen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bonenschotel, glutenvrij, snel recept