Vind je ze er niet geweldig uit zien? Deze hasselback aardappels? Dit is toch een feestje op je bord? En weet je dat ze helemaal niet moeilijk zijn om te maken en dat je er eindeloos mee kunt variëren?
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Gang aardappelgercht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Zweeds
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 302kcal
Porties 8stuks
Ingrediënten
8vastkokende aardappels
2bolletjes Chinese knoflook
3theelepelstijm
zwarte peper uit de molen
zeezout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor vaak een wiegemes of de hakmolen van de staafmixer.
Meng 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, tijm, peper en zout.
Was de aardappels.
Leg de aardappel tussen 2 houten lepels of, zoals ik hier gedaan heb, tussen 2 eetstokjes.
Snijd de aardappels in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm tot je de lepel of eetstokjes raakt. Zo voorkom je dat je per ongeluk de aardappel helemaal door snijd.
Leg de hasselback aardappels in een ovenschaal en giet hier het knoflook-tijm mengsel over heen.
Zet de hasselback aardappelen in het midden van de oven en laat ze in ongeveer 45 tot 60 minuten krokant en gaar worden. De aardappels zijn goed als ze knapperig aan de buitenkant zijn, maar nog zacht van binnen.
Opmerkingen
Serveer de hasselback aardappels bijvoorbeeld met wat truffel mayonaise.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie