Een heerlijk Grieks gerecht met kruidige gehaktrolletjes in tomatensaus met courgette en aubergine. Lekker met witte rijst en wat salade.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Grieks
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 501kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramrundergehakt
2uien
2bolletjesChinese knoflookof 2 teentjes
1courgette
1aubergine
3tomaten
1bliktomatenblokjes400 gram
3eetlepelsfijngehakte platte peterselie
1handjeglutenvrij paneermeel
2theelepelsgemalen komijndjinten
1theelepeltijm
2theelepelsoregano
1eetlepelpaprikapoeder
1theelepelkaneel
olijfolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Snipper de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe het gehakt in een kom. Voeg daar de helft van de ui, peterselie en knoflook bij samen met de kaneel, gemalen komijn, paprikapoeder, het paneermeel en wat peper en zout.
Kneed alles goed door en maak 10 rolletjes van het gehakt. Laat het gehakt even opstijven in de koelkast.
Snijd ondertussen de courgette, aubergine en tomaten in plakjes. Mochten de plakjes wat groot worden. Snijd ze dan nog een keer door de helft.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan of hapjespan met deksel en bak de rolletjes gehakt rondom bruin gedurende zo'n 3 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Schep de gehaktrolletjes weer uit de pan en zet ze even apart.
Giet een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit de andere helft van de ui en knoflook gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de courgette, aubergine en tomaten toe en bak dit zo'n 5 minuten mee.
Schenk nu de tomatenblokjes bij de groenten en breng de saus op smaak met de andere helft van de peterselie, de oregano, de tijm en wat peper en zout.
Leg de gehaktrolletjes in de saus en doe de deksel op de pan. Zet het vuur iets lager en laat de Griekse kofta nog zo'n 15 minuten doorpruttelen.
Opmerkingen
Serveer de Griekse kofta met witte rijst en eventueel wat tzatziki.