Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Griekse citroen-knoflookaardappeltjes
4,29
van
7
Stemmen
Eenvoudig, simpel en snel, maar oh zo lekker zijn deze Griekse citroen-knoflookaardappeltjes uit de oven. Lekker met bijvoorbeeld bifteki en een Griekse salade.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan, Vegetarisch
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
460
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
5
grote
vastkokende aardappels
1
citroen
3
theelepels
oregano
3
teentjes
knoflook
3
eetlepels
olijfolie
100
ml
water
zeezout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
Schil de aardappels en snijd ze in partjes van ongeveer 2 tot 3 cm dik.
Was de aardappels en dep ze droog met keukenpapier.
Rasp de teentjes knoflook.
Halveer de citroen en knijp beide helften uit in een kommetje.
Voeg de olijfolie, knoflook en oregano toe en roer even goed door.
Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal.
Giet de citroen-knoflookolie over de aardappeltjes.
Laat het water in de schaal lopen en zet de aardappelpartjes boven in de oven.
Laat het water verdampen en de Griekse citroen-knoflookaardappeltjes in zo'n 35 minuten goudbruin en gaar worden.
Schep regelmatig om.
Bestrooi de aardappeltjes met grof zeezout en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels, bijgerecht, citroen, Grieks, knoflook, oregano, uit de oven
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Griekse citroen-knoflookaardappeltjes
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
460
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
11
g
17
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
8
g
Natrium
50
mg
2
%
Kalium
1990
mg
57
%
Koolhydraten
84
g
28
%
Vezel
11
g
46
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
10
g
20
%
Vitamine A
38
IU
1
%
Vitamine B1
0.4
mg
27
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
5
mg
25
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
99
mg
120
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
24
µg
23
%
Calcium
88
mg
9
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
79
µg
20
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
112
mg
28
%
Fosfor
271
mg
27
%
Selenium
2
µg
3
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag