Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook
5
van 1 stem
Een super makkelijk recept voor de allerlekkerste gepofte aardappelen uit de oven of van de bbq.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Gang
Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
463
kcal
Porties
4
stuks
Ingrediënten
4
grote
aardappelen
200
gram
lactosevrije roomkaas
arla of minusL
3
lente-uitjes
10
gram
verse bieslook
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of steek de barbecue aan.
Boen daarna de aardappelen schoon en verpak ze vervolgens in aluminium folie.
Leg de aardappels in het midden van de oven en pof ze in zo'n 50 tot 60 minuten gaar.
Op de barbecue leg je de aardappels aan de zijkant tussen de kolen gedurende zo'n 30 tot 40 minuten.
Maak intussen de roomkaasvulling klaar.
Schep de lactosevrije roomkaas in een kom. Snijd vervolgens de lente-uitje in ringetjes en knip de bieslook in stukjes.
Meng als laatste de lente-uitjes en bieslook samen met wat peper en zout door de roomkaas.
Check of de aardappels gaar zijn door er met bijvoorbeeld een vleesvork in te prikken.
Haal de aardappels uit de oven of tussen de kolen vandaan. Verwijder daarna voorzichtig het aluminiumfolie.
Kerf de gepofte aardappelen ten slotte kruisling in met een mes. Duw met 2 lepels de zijkanten wat naar buiten.
Schep in elke aardappel een flinke lepel met de roomkaasvulling.
Serveer de gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappel, bbq, bieslook, lente-uitjes, roomkaas, uitdeoven
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Gepofte aardappel met roomkaas, lente-ui en bieslook
Portie grootte
0 g
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
463
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
18
g
28
%
Verzadigd vet
10
g
63
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
51
mg
17
%
Natrium
1925
mg
84
%
Kalium
1652
mg
47
%
Koolhydraten
68
g
23
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
11
g
22
%
Vitamine A
877
IU
18
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamine C
76
mg
92
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
32
µg
30
%
Calcium
103
mg
10
%
Koper
0.4
mg
20
%
Foliumzuur
72
µg
18
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
92
mg
23
%
Fosfor
269
mg
27
%
Selenium
5
µg
7
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag