Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm.
Snijd de winterpenen en Chinese kool in repen.
Vervolgens snijd je de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm. De komkommer snijd je eerst in de lengte in 4 stukken en daarna in plakjes.
Kook de aardappels 5 minuten, de sperziebonen 7 minuten, de winterpeen 3 minuten, de Chinese kool 2 minuten en de taugé 1 minuut.
Spoel alles af met koud water na het koken, behalve de aardappels. Zo blijft de groente lekker knapperig. De komkommer hoeft niet geblancheerd te worden, dus die kan gewoon blijven zoals het is.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook- en rode peper puree. Voeg de blokjes tofu toe even bak rondom lichtbruin. Voeg als laatste een eetlepel glutenvrije ketjap manis toe er roer even door.
Maal de knoflook, sjalotjes en gember fijn in de hakmolen van de staafmixer.
Verhit een scheutje pindaolie (wokolie) in een steelpan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes, gember en knoflook.
Voeg de kokosmelk toe samen met de trassi en de palmsuiker.
Roer nu steeds een eetlepel pindakaas door de kokosmelk totdat deze goed is opgenomen.
Voeg als laatste 2 theelepels sambal toe samen met 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis.
Laat de saus zachtjes doorkoken en wat indikken.
Verdeel de groenten, aardappels en tofu over de borden of op een schaal en schep hier wat pindasaus overheen. Strooi er als laatste wat gebakken uitjes overheen (bawang goreng) en leg de gehalveerde gekookte eieren er bovenop.
Serveer de gado gado met witte rijst en kroepoek.
Opmerkingen
Je kunt deze gado gado ook heel makkelijk vegetarisch maken door de trassi weg te laten uit de pindasaus. Ga je voor vegan? Geen probleem! Laat dan ook de eieren weg.Eet smakelijk! Selamat makan! Liefs Audrey