Een heerlijk en verfrissend fruit-yoghurt ijsje met framboos en banaan. Glutenvrij en lactosevrij, maar ook eenvoudig (vegan) melk- en suikervrij te maken.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6ijsjes
Ingrediënten
250gramframbozen
2bananen
1limoen
12eetlepelslactosevrije yoghurtof kokosyoghurt/alpro voor vegan
50gramsuikerof 4 eetlepels honing
6ijslolly vormpjes
Hoe maak je het?
Pureer in een kom de frambozen samen met 6 eetlepels lactosevrije yoghurt. Voeg hier vervolgens 35 gram suiker of honing aan toe en meng alles nog even goed door.
Pureer in een andere kom de bananen samen met het sap van de limoen en 6 eetlepels lactosevrije yoghurt. Voeg daarna 15 gram suiker of honing toe en meng alles nog goed door.
Vul de ijslolly vormpjes voor 1/4 met de frambozenyoghurt en zet een uurtje in de vriezer.
Haal de ijslolly vormen weer uit de vriezer en vul deze nu voor 1/4 met de bananenyoghurt.
Blijf bovengenoemde stappen herhalen totdat je van zowel het bananen-yoghurtijs en het frambozen-yoghurt ijs 2 strepen per ijsje hebt. Dus in totaal 4 lagen per ijslolly vormpje.
Zet de frambozen en banaan yoghurt ijsjes nu nog zo'n 4 uur in de vriezer totdat ze goed bevroren zijn.
Opmerkingen
Om de ijsjes vegan (melkvrij) te maken kun je in plaats van lactosevrije yoghurt ook Alpro nature gebruiken of kokosyoghurt. Als je de ijsjes ook suikervrij wilt maken, dan kun je de suiker of honing gewoon weglaten in dit recept.Geniet van jullie ijsje!Liefs Audrey en SophieBrain freeze! ha, ha