Frambozen en banaan yoghurt ijsjes

Ja! Het is zomer!!! En zomer betekent ook lekker ijsjes eten! Maar wat is nu het lekkerste ijsje en hoe maak je het? Na wat gegoogled te hebben kon ik echt niet meer kiezen waarmee te beginnen . Jeetje, wat kun je ontzettend veel met zelf ijsjes maken. Uiteindelijk heb ik de eerste twee soorten fruit gepakt die ik tegen kwam in de keuken. Namelijk frambozen en bananen. Al snel had ik het recept voor frambozen en banaan yoghurt ijsjes uitgewerkt. En dan komt natuurlijk het allerleukste. Het maken van de yoghurt-fruit ijsjes!

Ook nooit gedacht je vers fruit ijsjes met yoghurt zo makkelijk en snel kunt maken. Mixen, pureren, in de ijslolly vormpjes gieten en hopla, de vriezer in. Okay, die vriezer is natuurlijk een dingetje. Ze moeten natuurlijk wel even goed hard worden en dat duurt een paar uurtjes. Natuurlijk moesten er van mijzelf laagjes in het ijsje, want dat staat zo leuk. Dus daardoor werd de vriestijd nog een ietsje pietsje langer…..Daarom staat de Zoku quick pop maker trio dan ook erg hoog op mijn wensen lijstje. Met dat apparaat zijn je ijsjes gewoon binnen een paar minuten klaar. Super chill natuurlijk!!!

Wil  je weten hoe ik de frambozen en banaan yoghurt ijsjes gemaakt heb? Lees dan snel verder!

 Frambozen en banaan yoghurt ijsjes

Een heerlijk en verfrissend fruit-yoghurt ijsje met framboos en banaan. Glutenvrij en lactosevrij, maar ook eenvoudig (vegan) melk- en suikervrij te maken.

Porties 6 ijsjes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

 • 250 gram frambozen
 • 2 bananen
 • 1 limoen
 • 12 eetlepels lactosevrije yoghurt of kokosyoghurt voor vegan
 • 4 eetlepels suiker of honing
 • 6 ijslolly vormpjes

Hoe maak je het?

 1. Pureer in een kom de frambozen samen met 6 eetlepels lactosevrije yoghurt. Voeg hier vervolgens 4 eetlepels suiker of honing aan toe en meng alles nog even goed door.

 2. Pureer in een andere kom de bananen samen met het sap van de limoen en 6 eetlepels lactosevrije yoghurt. Voeg daarna 1 eetlepel suiker of honing toe en meng alles nog goed door.

 3. Vul de ijslolly vormpjes voor 1/4 met de frambozenyoghurt en zet een uurtje in de vriezer.

 4. Haal de ijslolly vormen weer uit de vriezer en vul deze nu voor 1/4 met de bananenyoghurt.

 5. Blijf bovengenoemde stappen herhalen totdat je van zowel het bananen-yoghurtijs en het frambozen-yoghurt ijs 2 strepen per ijsje hebt. Dus in totaal 4 lagen per ijslolly vormpje.

 6. Zet de frambozen en banaan yoghurt ijsjes nu nog zo'n 4 uur in de vriezer totdat ze goed bevroren zijn.

Notities

Om de ijsjes vegan (melkvrij) te maken kun je in plaats van lactosevrije yoghurt ook Alpro nature gebruiken of kokosyoghurt. Als je de ijsjes ook suikervrij wilt maken, dan kun je de suiker of honing gewoon weglaten in dit recept.

Geniet van jullie ijsje!

Liefs Audrey en Sophie

 

Brain freeze! ha, ha

Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten indexwww.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code