Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Focaccia met rozemarijn en knoflook
4
van 1 stem
Een makkelijk recept voor home made gluten- en lactosevrije focaccia met rozemarijn en knoflook.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, Brood, Snacks
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties
2
stuks
Ingrediënten
300
gram
Schär mix B
1
zakje
gist
7 gram
100
ml
water
2
eetlepels
water
100
ml
lactosevrije melk
2
eetlepels
olijfolie extra virgin
0,5
theelepel
zout
1
theelepel
suiker
2
eetlepels
rozemarijn
1
eetlepel
knoflook puree
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius.
Meng 2 eetlepels water met de gist en suiker in een kommetje en zet 5 minuten aan de kant.
Doe in tussen het glutenvrije meel samen met het zout en de rozemarijn in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de gist in.
Voeg nu 100 ml water, de melk, knoflookpuree en de olijfolie toe en roer alles even goed door met een pollepel.
Kneed het laatste stukje met de hand door tot een mooi samenhangend deeg.
Vorm met de hand 2 focaccia broden. Het deeg is wat plakkerig, dus dit gaat het beste als je je handen even vochtig maakt met wat water.
Schakel de oven uit en zet de focaccia erin om te rijzen. Dit duurt ongeveer 1 uur.
Verwarm na het rijzen de oven opnieuw voor. Dit keer op 180 graden Celsius.
Bestrijk de focaccia met een beetje olijfolie en bak ze gaar en goudbruin in het midden van oven gedurende zo'n 20 minuten.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Focaccia met rozemarijn en knoflook
Portie grootte
0 g
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
0
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
0
g
0
%
Verzadigd vet
0
g
0
%
Transvet
0
g
Meerv. onverz. vet
0
g
Enkelv. onverz. vet
0
g
Cholesterol
0
mg
0
%
Natrium
0
mg
0
%
Kalium
0
mg
0
%
Koolhydraten
0
g
0
%
Vezel
0
g
0
%
Suiker
0
g
0
%
Eiwit
0
g
0
%
Vitamine A
0
IU
0
%
Vitamine C
0
mg
0
%
Calcium
0
mg
0
%
IJzer
0
mg
0
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag