Vrijdagavond is hier altijd fast food avond. Vandaag staat er broodje hamburger met frietjes op het menu. Uiteraard wel zelfgemaakt
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Snack
Keuken Amerikaans, Nederlands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramrundergehakt
2middelgrote rode uien
1kleine ui
1el paprikapoeder
1el mosterd
zwarte peper
zout
6eetlepelsglutenvrij paneermeel
1bolletje knoflookof 2 teentjes
1rode peper
1theelepeltabasco
4glutenvrije broodjesschär kaiserbroodjes of Happy Bakers witte bollen
4plakjescheddar kaas
ijsbergsla
2 tomaten
2augurken
margarine of olie om in te bakken
4tapas prikkers
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200° C.
Doe het gehakt in een kom. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Snipper 1 rode ui, de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk. Ik gebruik daarvoor altijd de hakmolen van de staafmixer.
Voeg het ui-, knoflook- en rode peper mengsel bij het gehakt en kneed goed door.
Voeg nu 1 el paprikapoeder, 1 el mosterd, 1 tl tabasco, 6 el glutenvrij paneermeel, zwarte peper en zout toe aan het gehakt. Kneed alles nogmaals goed door. Maak van het gehakt 4 grote ballen en sla deze met de hand plat tot hamburgers. Laat de hamburgers even een half uurtje op stijven in de koelkast om te voorkomen dat ze in de pan uit elkaar vallen.
Bak de broodjes af en laat heel even afkoelen. Snijd de glutenvrij broodjes door de helft en rooster deze gedurende 2 minuten in de oven ook op 200° C.
Snijd wat ijsbergsla in stukjes en was deze in een zeef met koud water. Laat even uitlekken en dep vervolgens droog met keukenpapier. Snijd de tomaat in plakjes, de rode ui in ringen, de augurk in schijfjes en de ui in blokjes.
Beleg de onderste helft van de broodjes met wat ijsbergsla, wat ui blokjes en plakjes tomaat.
Verhit wat margarine of olie in een koekenpan en bak de hamburgers op gemiddeld vuur aan beide kanten bruin en gaar.
Leg nu een plakje cheddar kaas op elke hamburger en laat de hamburgers nog even op een laag vuurtje sudderen.
Leg nu op elk broodje een hamburger. Giet op elke hamburger wat ketchup en beleg deze verder met de rode ui ringen en de schijfjes augurk. Leg nu de bovenste helft van het broodje op de hamburger en zet even vast met een tapas prikker.
Opmerkingen
Dit gerecht is lactosevrij te maken door de cheddarkaas weg te laten op de hamburger en de hamburgers te bakken in olie.