Pel de sjalotjes en knoflook en snijd ze in grove stukken.
Schil de gember, kurkuma en laos.
Was de rode peper, verwijder het kroontje en snijd in grove stukken.
Doe de sjalotjes, knoflook, gember, kurkuma, laos, rode peper, sereh, ketoembar, trassi, komijnzaad, glutenvrij sojasaus, palmsuiker, tamarindepasta en witte peper in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en maal het geheel tot een pasta.
Opmerkingen
In onze boemboe nasi goreng heb ik de zaadjes van de rode peper laten zitten. Wij houden namelijk van best een beetje pittig. Je kunt de zaadjes en zaadlijsten ook verwijderen zodat de boemboe wat milder wordt.De inhoud voor dit recept is genoeg voor 2 grote pannen met nasi. Je kunt de boemboe ongeveer een week bewaren in de koelkast, maar je kunt hem ook heel makkelijk invriezen.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey