Een heerlijke variatie op een echte kerstklassieker is deze zalige glutenvrije beenham wellington met brie en parmaham.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 55 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Kerst
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 768kcal
Porties 6personen
Keukengerei
Ster koekjes uitsteker
Braadslee of diepe ovenschaal
Ingrediënten
600grambeenham
200grambrie
8plakjesglutenvrij bladerdeeg
1ei
6plakkenparmaham
1,5theelepeltijm
mosterd
honing
peper en zout
Hoe maak je het?
Laat het bladerdeeg 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de plakjes bladerdeeg op een stuk bakpapier tegen elkaar aan en plak vast zodat het een grote lap wordt.
Snijd een strook eraf waarvan je straks sterren uit kunt steken.
Bestrijk het bladerdeeg met wat honing.
Leg de parmaham erboven op.
Snijd de brie in dunne plakjes en leg deze op de parmaham.
Bestrijk wederom met wat honing en bestrooi met de tijm.
Bestrijk de beenham met mosterd en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Rol de beenham in het bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkst door eerst de ene kant van het bakpapier over de ham te leggen en vervolgens de andere kant. Op deze manier blijft alles mooi op zijn plek zitten.
Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg. Vouw de randjes iets om en duw dicht met je vingers.
Steek sterren uit het restant bladerdeeg en plak deze op de beenham wellington.
Bestrijk het bladerdeeg met het restant van het losgeklopte ei.
Zet de beenham wellington met brie en parmaham in een braadslee of in een diepe ovenschaal en schuif deze in het midden van de oven.
Laat de beenham wellington in 45 tot 60 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie