Gluten- en lactosevrije basilicum roomsaus moeilijk en bewerkelijk om te maken?! Wel nee! Het is juist super makkelijk, erg lekker en binnen 15 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
40gramglutenvrije bloem
25gramlactosevrije boter
250gramlactosevrije melk
1groentebouillonblokje
20blaadjesverse basilicum
peper en zout
Hoe maak je het?
Was de basilicum blaadjes, dep ze droog en hak ze zo fijn mogelijk.
Verhit 25 gram boter in een steelpan met anti aanbaklaag totdat de boter schuimt maar niet verkleurd.
Voeg de glutenvrije bloem toe en roer goed door tot een samenhangend geheel.
Giet een scheutje lactosevrije melk bij de blanke roux en roer goed door met een garde totdat de melk op is genomen door de roux.
Blijf dit herhalen totdat de melk op is.
Voeg het groentebouillonblokje toe aan de roomsaus samen met de fijngehakte basilicum.
Roer alles even goed door. Als de saus nog wat te dik is, dan kan je dit makkelijk verhelpen door wat extra lactosevrije melk bij te voegen.
Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Basilicum roomsaus is natuurlijk heerlijk bij de broccoli, maar combineert ook perfect met andere groenten. Ook erg lekker bij pasta.Veel kookplezier en eet smakelijk!