Meng de ketjap samen met de wokolie in een kom. Rasp de gember er boven en voeg de tamarinde pasta toe.
Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Voeg dit toe aan de marinade en roer even goed door.
Snijd de hamlappen in repen van ongeveer 4 cm breed. Leg de vleesrepen in de marinade en laat het vlees minimaal 3 uur marineren. Je kunt dit eventueel ook een avond van te voren doen.
Snipper de andere ui en knoflook samen met de rode peper zo fijn mogelijk. Ik stop ze meestal samen in de hakmolen van de staafmixer. Gaat veel sneller.
Verhit een klein beetje wokolie in een koekenpan. Haal de repen varkensvlees uit de marinade en bak ze rondom bruin.
Verhit in een braadpan nog een scheutje wokolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg daarna de babi (varkensvlees) toe.
Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree, gembersiroop, rijstazijn, water en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Laat de babi pangang nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Opmerkingen
Serveer de babi pangang met bami, rijst, nasi of mihoen.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie