Deze aardappelschotel met spek, ui en appel is een heerlijk gluten- en lactosevrij bijgerecht welke eindeloos te combineren is, snel en makkelijk te maken en ook nog eens super lekker.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
6middelgrotevastkokende aardappels
1groteui
1groteappel
200gramspekreepjes
1theelepeltijm
1flinke snufknoflookpoeder
olie of lactosevrije margarine om in te bakken
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook de aardappels zo'n 8 minuten voor met wat zout.
Stoom de aardappelschijfjes droog en zet even aan de kant.
Snijd de ui in stukjes en de appel in blokjes. Halveer de aardappelschijfjes.
Verhit wat olie of lactosevrije margarine in een wok of grote koekenpan.
Fruit de ui glazig.
Voeg de spekreepjes toe en bak zo'n 2 minuten mee.
Schep nu de aardappelpartjes in de pan en roerbak deze totdat ze een lekker korstje krijgen.
Voeg als laatste de appel toe en bak deze nog zo'n 3 minuten mee.
Bestrooi de aardappelschotel met spek, ui en appel met 1 theelepel tijm en een flinke snuf knoflookpoeder.
Opmerkingen
Deze aardappelschotel met spek, ui en appel is eindeloos te combineren. Wij hebben het laatst gegeten met bruine bonen, een runderbraadworstje en een frisse salade. Echt super lekkerAlvast veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!