Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Aardappelgratin met bacon en ui
4
van 1 stem
Aardappels uit de oven, maar dan een beetje anders. Namelijk een heerlijke aardappelgratin met bacon en ui, oftewel aardappel anders bacon-ui.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken
Amerikaans, Frans, Glutenvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
502
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
450
gram
aardappelschijfjes
voorgekookt
150
gram
bacon reepjes
1
grote
ui
2
bolletjes
Chinese knoflook
100
gram
geraspte kaas
250
ml
slagroom
3
takjes
krulpeterselie
3
takjes
selderij
½
theelepel
nootmuskaat
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Meng de aardappelschijfjes met de bacon, ui, slagroom, geraspte kaas, nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Knip de peterselie en selderij fijn met een kruidenschaar en meng door de aardappels.
Schep het geheel in een ovenschaal en laat de aardappelgratin met bacon en ui in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Lekker met verse groente en/of een frisse salade.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappel, aardappel anders, aardappels uit de oven, bacon, bijgerecht, glutenvrij, glutenvrij recept, ovenschotel
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Aardappelgratin met bacon en ui
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
502
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
31
g
48
%
Verzadigd vet
19
g
119
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
6
g
Cholesterol
126
mg
42
%
Natrium
3049
mg
133
%
Kalium
657
mg
19
%
Koolhydraten
32
g
11
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
8
g
9
%
Eiwit
27
g
54
%
Vitamine A
756
IU
15
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
0.4
µg
7
%
Vitamine C
26
mg
32
%
Vitamine D
0.4
µg
3
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
17
µg
16
%
Calcium
268
mg
27
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
35
µg
9
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.3
mg
15
%
Magnesium
45
mg
11
%
Fosfor
249
mg
25
%
Selenium
9
µg
13
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag