Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
5
van 1 stem
Een heerlijk en makkelijke glutenvrij aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden welke ook nog eens snel op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
249
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
kg
kruimige aardappels
2
bolletjes
solo knoflook
of 3 teentjes
150
ml
melk
20
gram
boter
1
snufje
nootmuskaat
1
eetlepel
Provençaalse kruiden
peper en zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
Pel de bolletjes knoflook, verwijder de pit en snijd ook deze in 4 stukken.
Zet de aardappels met de knoflook op in ruim water met wat zout en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Verwarm de melk in een steelpannetje en breng aan de kook.
Giet de aardappels en knoflook af en stoom ze droog.
Voeg de boter, nootmuskaat, warme melk en Provençaalse kruiden toe en stamp alles fijn tot een mooie gladde aardappelpuree.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappelpuree, bijgerecht, glutenvrij, knoflook, makkelijk recept, snel recept
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
249
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
5
g
8
%
Verzadigd vet
3
g
19
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
1
g
Cholesterol
12
mg
4
%
Natrium
67
mg
3
%
Kalium
1134
mg
32
%
Koolhydraten
47
g
16
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
7
g
14
%
Vitamine A
248
IU
5
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
50
mg
61
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
23
µg
22
%
Calcium
101
mg
10
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
45
µg
11
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
66
mg
17
%
Fosfor
187
mg
19
%
Selenium
2
µg
3
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag