Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Tomaten-mascarponesoep met basilicum
4,50
van
2
Stemmen
Een zalige, voedzame en gezonde tomaten-mascarpone soep met basilicum. Lekker als voorgerecht, maar ook perfect als lunch!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Lunch, Voorgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Vegetarisch
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
281
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
1,5
kg
pruimtomaten
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
1
grote
ui
2
bolletjes
solo knoflook
250
gram
mascarpone
1
liter
water
3
takjes
basilicum
2
theelepels
oregano
1
eetlepel
olijfolie
2
groentebouillonblokjes
peper
zout
Hoe maak je het?
Snipper de ui en snijd de knoflook. Hoeft allemaal niet al te fijn, want de soep wordt straks gepureerd.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak totdat ze lekker zacht zijn.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze samen met de oregano toe aan het geheel.
Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Schenk het water erbij samen met de groentebouillonblokjes en de tomatenpuree en laat even inkoken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg als laatste in delen de mascarpone toe en laat de soep nog even goed doorwarmen zodat de mascarpone goed opgenomen word.
Video
https://sophieglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2023/03/Tomaten-mascarponesoep-met-basilicum-3.mp4
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basilicum, knoflook, mascarpone, oregano, tomaat, ui, vegetarisch
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Tomaten-mascarponesoep met basilicum
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
281
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
22
g
34
%
Verzadigd vet
12
g
75
%
Meerv. onverz. vet
0.5
g
Enkelv. onverz. vet
2
g
Cholesterol
42
mg
14
%
Natrium
396
mg
17
%
Kalium
763
mg
22
%
Koolhydraten
16
g
5
%
Vezel
4
g
17
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
6
g
12
%
Vitamine A
2909
IU
58
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamine C
39
mg
47
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
31
µg
30
%
Calcium
113
mg
11
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
46
µg
12
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.4
mg
20
%
Magnesium
39
mg
10
%
Fosfor
80
mg
8
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag