Een super makkelijk recept voor de lekkerste glutenvrije sticky kipdrumsticks uit de oven.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Rusttijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur50 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Kipgerecht
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 10stuks
Ingrediënten
1kgkipdrumsticks
7eetlepelsketchup
2eetlepelshoning
1eetlepelgembersiroop
1eetlepelbruine basterdsuiker
2eetlepelglutenvrije ketjap
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelssambal
2theelepelsknoflook puree
0,5theelepelcayennepeper
Hoe maak je het?
Meng de ketchup, honing, gembersiroop, bruine basterdsuiker, glutenvrije ketjap, paprikapoeder, sambal, knolfook puree en cayennepeper door elkaar tot een marinade.
Leg de kipdrumsticks in de marinade en laat deze minimaal een uur intrekken. Je kunt de kipdrumsticks ook een avond van te voren marineren, zodat je ze de andere dag alleen nog maar in de oven hoeft te doen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Doe de kipdrumsticks samen met de marinade in een ovenschaal.
Bak de sticky kipdrumsticks in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
Draai de kip regelmatig om en schep steeds weer een beetje marinade over de kip zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie