Een heerlijke, snelle en makkelijke Spaanse witte bonenschotel met chorizo. Deze bonenschotel staat binnen 30 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Spaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
2pottenwitte bonen
400gramchorizo worst
1grote ui
1rode punt paprika
1winterpeen
2tomaten
1prei
1rode peper
1bolletjeknoflook
2eetlepelsgehakte platte peterselie
1theelepeloregano
olijf olie
peper en zout
Hoe maak je het?
Doe de witte bonen in een vergiet en spoel ze af met water. Laat ze even uitlekken.
Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Snijd de prei in ringen, de paprika, tomaten en winterpeen in blokjes.
Verwijder het vel van de chorizo (indien dit niet eetbaar is) en snijd deze in plakjes.
Verhit een beetje olijfolie in de wok of hapjespan. Fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg na ongeveer 2 minuten de chorizo toe en bak deze zo'n 3 minuten mee.
Voeg nu de paprika, wortel en prei toe en roerbak alles zo'n 5 minuten.
Giet nu de uitgelekte witte bonen in de pan. Bestrooi met de het geheel met de oregano en fijngehakte platte peterselie. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Laat de Spaanse witte bonenschotel met chorizo nog op een matig vuur even door pruttelen. Schep regelmatig om.
Opmerkingen
Serveer de Spaanse witte bonenschotel met chorizo met witte rijst. Ook erg lekker als lunch gerecht met een stukje glutenvrij stokbrood.Veel kookplezier en eet smakelijk!