Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Roerbaknoedels kip kerrie
5
van 1 stem
De lekkerste roerbaknoedels kip kerrie maak je voortaan heel makkelijk en snel zelf en gewoon glutenvrij.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
464
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije linguine
Semper
500
gram
kipfilet
150
gram
taugé
400
gram
Oosterse wokgroenten
1
ui
2
teentjes
knoflook
1
rode peper
4
cm
kurkuma
of 2 theelepels
3
cm
gember
of 1,5 theelepel
1
theelepel
gemalen koriander
¼
theelepel
cayennepeper
2
theelepels
kerrie
1
kippenbouillonblokje
peper en zout
(rijst)olie
Hoe maak je het?
Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met wat zout en het kippenbouillonblokje.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Snipper de ui.
Hak de kurkuma, gember, knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer biedt uitkomst.
Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de ui.
Voeg de knoflook, kurkuma, gember, kerrie, rode peper, koriander en cayennepeper toe en roerbak 1 minuutje mee.
Schep de kipreepjes in de wok en bak rondom aan.
Voeg vervolgens de Oosterse roerbakgroenten toe en wok zo'n 5 minuten mee.
Doe de noedels bij het geheel samen met de taugé en meng alles goed door elkaar.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
glutenvrij, kip kerrie, makkelijk recept, noedels, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Roerbaknoedels kip kerrie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
464
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
10
g
15
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
106
mg
35
%
Natrium
385
mg
17
%
Kalium
777
mg
22
%
Koolhydraten
46
g
15
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
49
g
98
%
Vitamine A
5285
IU
106
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
19
mg
95
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
35
mg
42
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
17
µg
16
%
Calcium
79
mg
8
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
73
µg
18
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
97
mg
24
%
Fosfor
435
mg
44
%
Selenium
56
µg
80
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag