Een heerlijke, makkelijk en gezonde risotto met varkenshaas welke je binnen een hand omdraai op tafel hebt staan.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 457kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
400gramrisotto rijst
600gramvarkenshaas
1courgette
1rode ui
1gele paprika
750mlwater
2groentebouillonblokjes
3teentjesknoflook1 voor de varkenshaas en 2 voor de risotto
2theelepelsoregano
3eetlepelsolijfolie
2theelepelsItaliaanse kruiden
2rijpe trostomaten
peper
zout
Hoe maak je het?
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de gele paprika, tomaten en courgette in blokjes.
Kook 750 ml in de waterkoker.
Voeg de groentebouillonblokjes toe aan het gekookte water en laat ze vervolgens oplossen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en ⅔ van de knoflook.
Voeg de tomatenblokje en gele paprika toe en bak even mee.
Vervolgens voeg je de risottorijst toe en roerbak ook deze even mee totdat hij wat glazig ziet.
Schenk de groentebouillon bij de risotto samen met de Italiaanse kruiden.
Schep de risotto regelmatig om totdat alle bouillon is opgenomen.
Maak intussen de varkenshaas klaar.
Meng 2 eetlepels olijfolie met de oregano en ⅓ van de knoflook samen met wat peper en zout naar smaak.
Snijd de varkenshaas in medaillons en meng ze door de marinade.
Zet een koekenpan met dikke bodem zonder vet op het vuur en bak de varkenshaas rondom lichtbruin. Zorg ervoor dat de varkenshaas iets roze van binnen blijft.
Als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je de courgette blokjes toe. Roer goed door.
Serveer de risotto op een bord en leg er wat stukje varkenshaas bij.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie