Dit glutenvrij Indisch gehaktbrood is een van Patrick's favoriete recepten.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Oosters
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 10plakjes
Ingrediënten
1kgrundergehakt
1middel groteui
1bolletjeknoflook
1zakje Verstegen nasikruiden
1flinke handglutenvrij paneermeel
1ei
75grambacon
2-4eetlepelsglutenvrije ketjap manis
2-4theelepelssambal oelek
Hoe maak je het?
Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden Celsius, elektrische oven op 185 graden Celsius.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg de ui, de knoflook, de nasi kruiden, het ei, een flinke hand glutenvrij paneermeel en de bacon toe.
Voeg ook 2 tot 4 eetlepels glutenvrij ketjap manis toe en 2 tot 4 theelepels sambal oelek. Het aantal is een beetje afhankelijk van je eigen smaak.Kneed nu alles goed door elkaar
Vet een cakeblik of, zoals ik gebruikt heb, een broodblik in met olie. Verdeel het gehaktmengsel gelijk matig over het bakblik tot een mooi glad gehaktbrood.
Zet het Indisch gehaktbrood in het midden van de oven gedurende zo'n 40 minuten. De baktijd kan per type oven iets verschillen, dus check je gehaktbrood regelmatig.
Haal na de baktijd het gehaktbrood uit de oven en giet overtollig jus af. Laat het gehaktbrood even afkoelen in het blik op een rooster.
Zodra het genoeg is afgekoeld, dan kan je het voorzichtig uit het blik op het rooster storten. Als het gehaktbrood te warm is, dan breekt het makkelijk en dat is natuurlijk jammer. Eet smakelijk!
Opmerkingen
Dit glutenvrije Indisch gehaktbrood is ideaal als je gasten krijgt. Je kunt het namelijk even van te voren maken. Het is erg lekker bij nasi, maar je kan het ook serveren bij de borrel of als onderdeel van een buffet. Ook kun je het zowel warm als koud eten. Heerlijk met wat satésaus