Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Pasta pesto met courgette, champignons en spekjes
5
van 1 stem
Mega lekkere en eenvoudige glutenvrije pasta pesto met courgette, champignons en spekjes die ook nog eens super snel op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
731
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
400
gram
glutenvrije penne
1
courgette
250
gram
champignons
250
gram
gerookte spekreepjes
1
potje
groene pesto
190 gram
1
ui
1
bolletje
solo knoflook
1
groentebouillonblokje
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije penne zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout naar smaak en het groentebouillonblokje.
Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Was de courgette en snijd deze in blokjes. Schillen hoeft niet.
Snijd de champignons in plakjes.
Verhit een beetje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de gerookte spekreepjes toe en bak rondom licht bruin.
Doe de courgette en champignons bij het geheel en roerbak even mee.
Doe nu de pesto erbij samen met de glutenvrije penne en breng verder op smaak met wat peper.
Roer alles goed door elkaar en warm nog even door.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
champignons, courgette, glutenvrije pasta, knoflook, pesto, spekreepjes, ui
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Pasta pesto met courgette, champignons en spekjes
Portie grootte
1 persoon
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
731
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
27
g
42
%
Verzadigd vet
4
g
25
%
Meerv. onverz. vet
6
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
3
mg
1
%
Natrium
1736
mg
75
%
Kalium
372
mg
11
%
Koolhydraten
101
g
34
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
22
g
44
%
Vitamine A
747
IU
15
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.2
mg
10
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
13
mg
16
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
4
µg
4
%
Calcium
110
mg
11
%
Koper
0.4
mg
20
%
Foliumzuur
78
µg
20
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.2
mg
10
%
Magnesium
56
mg
14
%
Fosfor
155
mg
16
%
Selenium
7
µg
10
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag