Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Kip met groente in gembersaus (chikin shogayaki)
5
van
2
Stemmen
Kip met groente in gembersaus, oftwel chikin shogayaki. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. En lekker dat het is!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Japans, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
320
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
600
gram
kipfilet
175
gram
taugé
250
gram
peultjes
1
grote
winterpeen
3
bosuitjes
½
Chinese kool
75
gram
gember
6
eetlepels
mirin
Japanse rijstwijn
6
eetlepels
glutenvrije tamari mild
sojasaus
4
eetlepels
saké
2
theelepels
sesamolie
2
theelepels
tomatenpuree
1
eetlepel
arachideolie
of andere olie
peper
zout
geroosterde sesamzaadjes
optioneel
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in reepjes.
Halveer de peultjes en snijd de winterpeen in blokjes.
Schil de gember en rasp deze. Je kunt de gember ook malen in de keukenmachine. Net zo makkelijk.
Verhit de arachideolie in een wok.
Voeg de geraspte gember toe en bak even mee.
Voeg de kipfilet toe en bak rondom een beetje aan.
Schenk de mirin, tamari, sake en sesamolie bij het geheel samen met de tomatenpuree.
Voeg de winterpeen en peultjes toe en roerbak het geheel zo'n 5 minuten tot de groente wat zachter is en de kip gaar.
Snijd in tussen de Chinese kool in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.
Spoel de taugé af in een zeef en laat even uitlekken.
Voeg na de 5 minuten roerbakken de Chinese kool en bosuitjes toe en roerbak 1 minuut me.
Voeg als laatste de taugé toe. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want in de tamari bevat ook zout.
Strooi er (optioneel) wat geroosterde sesamzaadjes overheen.
Serveer de chikin shogayaki met witte rijst of glutenvrije noedels.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bosuitjes, kipfilet, mirin, peultjes, saké, sesam, tamari, taugé, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Kip met groente in gembersaus (chikin shogayaki)
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
320
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
8
g
12
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
85
mg
28
%
Natrium
1272
mg
55
%
Kalium
757
mg
22
%
Koolhydraten
23
g
8
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
8
g
9
%
Eiwit
38
g
76
%
Vitamine A
3197
IU
64
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
16
mg
80
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.3
µg
5
%
Vitamine C
39
mg
47
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
35
µg
33
%
Calcium
120
mg
12
%
Koper
0.4
mg
20
%
Foliumzuur
152
µg
38
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
81
mg
20
%
Fosfor
347
mg
35
%
Selenium
30
µg
43
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag