Italiaanse tomaten-groentesoep met gehaktballetjes
5 van 2 Stemmen
Een super lekkere en goedgevulde glutenvrije Italiaanse tomaten-groentesoep met gehaktballetjes om je vingers bij af te likken. Makkelijk om te maken en ook nog eens kidsproof!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 362kcal
Porties 8personen
Keukengerei
staafmixer
soeppan met dikke bodem
Ingrediënten
1,5kgpruimtomaten
400gramsnoeptomaatjes
500gramrundergehakt
200gramglutenvrije macaroni
250gramchampignons
1winterpeen
1courgette
1rode punt paprika
½gele paprika
½groene paprika
1prei
1grote ui
2bolletjessolo knoflook
3literwater
3runderbouillonblokjes
3blikjestomatenpuree
15basilicumblaadjes
1blaadjelaurier
2theelepelsItaliaanse kruiden
3theelepelsoregano
2theelepelstijm
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Meng het gehakt met 2 theelepels Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
Draai er soepballetjes van.
Schenk 3 liter water in een grote pan en voeg de runderbouillonblokjes samen met de gehaktballetjes toe en breng langzaam aan de kook.
Snijd intussen de tomaten in blokjes en halveer de snoeptomaatjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hoeft niet al te netjes, want het geheel wordt straks gepureerd.
Snijd de winterpeen, paprika's en courgette in blokjes.
Snijd de prei in ringetjes en de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de tomaten toe samen met de tijm, basilicum blaadjes, oregano en wat peper en zout naar smaak en breng aan de kook.
Giet intussen de soepballetjes in een zeef en vang het vocht op. Dit heb je straks weer nodig voor de soep.
Als de tomaten zacht gekookt zijn voeg je het opgevangen water toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de champignons, courgette, paprika, winterpeen, het blaadje laurier en prei toe samen met de glutenvrije macaroni en breng weer aan de kook tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door.
Als laatste voeg je de gehaktballetjes toe. Warm de Italiaanse tomaten-groentesoep met gehaktballetjes nog even goed door. Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie