Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Indische gehaktballen in satésaus
5
van
2
Stemmen
Heerlijke pittige Indische gehaktballen in een zalige satésaus. Lekker met bijvoorbeeld witte rijst en sajoer boontjes, maar ook perfect bij de stamppot.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Oosters
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
269
kcal
Porties
8
stuks
Ingrediënten
De gehaktballen:
500
gram
half-om-half gehakt
1
sjalotje
1
bolletje
Chinese knoflook
of 2 teentjes
1
ei
½
zakje
nasikruiden
1
theelepel
sambal
1
eetlepel
glutenvrije ketjap manis
6
eetlepels
glutenvrij paneermeel
rijstolie
peper en zout
...........................................................................................
De satésaus:
2
bolletjes
Chinese knoflook
of 3 teentjes
4
cm
gember
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
1
theelepel
sambal
100
ml
water
1
eetlepel
maizena
1
runderbouillonblokje
Hoe maak je het?
We starten als eerste met de gehaktballen.
Hak daarvoor het sjalotje en de knoflook zo fijn mogelijk.
Kneed het gehakt met de knoflook, sjalotje, nasikruiden, ei, paneermeel, sambal, ketjap en wat peper en zout door elkaar.
Maak 8 gelijke ballen van het gehakt.
Verhit een flinke scheut rijstolie in een braadpan en bak hierin de de gehaktballen rondom bruin.
Hak intussen de gember en knoflook fijn voor de satésaus.
Schep de gehaktballen uit de pan, maar laat het vet erin zitten.
Fruit de gember en knoflook.
Voeg de sambal en bruine suiker toe samen met de tomatenpuree en bak even mee.
Meng de maizena met het water en voeg dit toe aan het geheel samen met het runderbouillonblokje en roer goed door tot een satésaus.
Voeg de Indische gehaktballen weer toe en laat nog zo'n 5 minuten doorwarmen in de saus.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, gehaktballen, Indische gehaktballen, lekker pittig, Oosters
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Indische gehaktballen in satésaus
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
269
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
16
g
25
%
Verzadigd vet
6
g
38
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
7
g
Cholesterol
65
mg
22
%
Natrium
263
mg
11
%
Kalium
341
mg
10
%
Koolhydraten
18
g
6
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
13
g
26
%
Vitamine A
212
IU
4
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
3
mg
4
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
17
µg
16
%
Calcium
63
mg
6
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
14
µg
4
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
26
mg
7
%
Fosfor
139
mg
14
%
Selenium
18
µg
26
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag