Snijd de kapjes van de rode pepers. Rol de rode peper heen en weer in je handen met de opening naar beneden zodat de zaadjes eruit vallen. Als je niet van pittig houdt, dan kun je beter de pepers opensnijden en zowel de zaadjes als de zaadlijsten verwijderen. Deze zijn namelijk het pittigst.
Snijd de rode pepers, uien en knoflook in stukjes. Rasp de gember en de kurkuma. Als je lekker snel wilt zijn, dan stop bovengenoemde ingrediënten gewoon in de hakmolen van de staafmixer en snipper alles fijn. Scheelt weer tijd ;-)
Was de rode linzen en laat ze even uitlekken in een zeef.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheutje wokolie in een grote soeppan en fruit hierin de rode pepers, uien, knoflook, gember en kurkuma. Voeg de komijnzaadjes en garam masala toe en roerbak even mee.
Doe nu de tomaten in de pan met eventueel een klein scheutje water tegen het aanbakken. Roerbak de tomaten zo'n 5 minuten mee.
Giet nu 2,5 liter water in de pan en voeg hier de groentenbouillonblokjes aan toe.
Voeg nu ook de rode linzen toe en breng de dahl soep aan de kook.
Als laatste voeg je de blaadjes bladpeterselie en koriander toe. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Laat de Indiase rode linzensoep zo'n 20 minuten rustig doorkoken totdat de linzen zacht zijn.
Pureer de dahl soep met de staafmixer. Serveer de soep direct in diepe borden of kommen. Garneer met wat koriander.