Weer een heerlijke recept voor een van de wereldgerechten, maar dan lekker gluten- en lactosevrij. De hokkien noedels.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Singoporees
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Ingrediënten
500gramkipfilet
1struikje paksoi
1groene paprika
3bos-uien
200gramtaugé
2cmgember
1rode peper
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
250grammihoen
250gramglutenvrije linguineplatte spaghetti
2 eetlepelsglutenvrije oestersaus
2eetlepelsglutenvrije ketjap
1eetlepelsesamolie
1eetlepelpalmsuikerof bruine basterdsuiker
1groentenbouillonblokje
scheutje arachideolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Kook 250 gram linguine zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing en zet even aan de kant.
Kook zo'n 1,5 liter water in de waterkoker, giet dit over 250 gram mihoen. Haal de mihoen even los met een vork. Laat de mihoen 2 minuutjes zo staan en spoel daarna af met koud water. Zet even aan de kant.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout. Zet ook deze even opzij.
Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Rasp de gember en doe dit bij de knoflook en rode peper.
Maak de paksoi schoon en snijd de stelen en blaadjes in repen. Doe de blaadjes even in een andere kom.
Snijd de groene paprika in blokjes of reepjes.
Vervolgens snijd je de bos-uitjes in ringetjes.
Verhit in de wok een scheut arachideolie en fruit hier in de knoflook, rode peper en geraspte gember.
Voeg de kipblokjes erbij en schroei deze dicht.
Schep nu de steeltjes van de paksoi en de reepjes/blokjes groene paprika in de pan en wok dit zo'n 3 minuten mee.
Voeg nu de bos-uitjes toe aan het geheel en roerbak deze zo'n 2 minuutjes mee.
Schenk nu de glutenvrije oestersaus, sesamolie en glutenvrije ketjap manis in de wok. Schep er eetlepel palmsuiker bij en verkruimel het groentenbouillonblokje over het geheel. Roer even goed door.
Voeg nu de blaadjes van de paksoi en de taugé toe. Laat de blaadjes van de paksoi slinken.
Als laatste voeg je de mihoen en linguine toe. Schep alles nog goed even door en klaar zijn je hokkien noedels.
Opmerkingen
Als je wat over hebt van de hokkien noedels, dan kun je deze makkelijk invriezen. Ik maak vaak wat kleinere porties in diepvrieszakjes en eet het dan als lunch. Ook super lekker!Alvast eet smakelijk!