Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Herfststamppot met pompoen, pastinaak en winterpeen
4,41
van
5
Stemmen
Haal de herfst in huis met deze heerlijke herfststamppot met pompoen, pastinaak en winterpeen. Lekker met een stukje rookworst of een slavink.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
494
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
1½
kg
kruimige aardappels
2
winterpenen
2
pastinaken
300
gram
flespompoen
2
grote
uien
250
gram
rookspekreepjes
15
gram
boter of margarine
500
ml
water
2
runderbouillonblokjes
1
eetlepel
mosterd
1½
theelepel
tijm
1
eetlepel
knoflookpuree
peper en zout
vloeibare margarine of olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4 of 6 stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout gaar.
Snijd intussen de pastinaken, pompoen, uien en winterpenen in blokjes. Houdt de uien even apart van de rest.
Verhit een beetje vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de ui.
Voeg de pastinaak, pompoen en winterpeen toe en bak even mee.
Schenk het water bij de groenten samen met de runderbouillonblokjes en breng aan de kook. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
Bak intussen de spekreepjes met een klein beetje olie of margarine goudbruin in een koekenpan.
Stamp de aardappels fijn met de 15 gram boter, de knoflookpuree, mosterd en tijm.
Schep met de schuimspaan steeds een deel van het groenten mengsel uit de braadpan en laat een beetje uitlekken om overtollig vocht kwijt te raken.
Roer de groenten door de aardappelpuree samen de de rookspekreepjes.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels, glutenvrij, pastinaak, pompoen, rookspekjes, snel recept, stamppot, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Herfststamppot met pompoen, pastinaak en winterpeen
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
494
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
21
g
32
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Transvet
0.1
g
Meerv. onverz. vet
4
g
Enkelv. onverz. vet
9
g
Cholesterol
28
mg
9
%
Natrium
1846
mg
80
%
Kalium
1640
mg
47
%
Koolhydraten
66
g
22
%
Vezel
10
g
42
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
13
g
26
%
Vitamine A
9536
IU
191
%
Vitamine B1
0.5
mg
33
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
6
mg
30
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamine C
73
mg
88
%
Vitamine D
0.2
µg
1
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
22
µg
21
%
Calcium
107
mg
11
%
Koper
0.4
mg
20
%
Foliumzuur
97
µg
24
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
103
mg
26
%
Fosfor
282
mg
28
%
Selenium
12
µg
17
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag